Facebook 200 miljard

Facebook is nu meer dan 200 miljard dollar waard

Facebook

Facebook is nu meer dan 200 miljard dollar waardHet aandeel van Facebook steeg gisteren tot 77,89 dollar Hierdoor kwam de waarde van het bedrijf voor het eerst uit boven de 200 miljard dollar. Investeerders geloven dat het bedrijf de sleutel tot het lucratieve mobiele advertentiemodel in zijn bezit heeft. Maandagavond was FB het op 21 na grootste bedrijf ter wereld en het sociale netwerk is nu meer waard dan Toyota, Pfizer en Coca-Cola.

Facebook ging in mei 2012 voor 38 dollar per aandeel naar de beurs. In eerste instantie zakte het aandeel weg, om pas in augustus dat jaar de introductiekoers te overtreffen. Sinds september vorig jaar schoot de koers door de hoge verwachtingen over de toekomstige groei ruim 80 procent omhoog.

Het aandeel Facebook is sinds juli met 9,3% gestegen, nadat het bedrijf zijn omzet in Q2 met 61% zag stijgen. 62% van die omzet was toe te schrijven aan mobiel. 5,8% van al het geld dat nu wereldwijd wordt uitgegeven aan digitale reclame belandde in 2013 in de kas van Facebook. Een jaar eerder was dat nog 4,1%.

De amper 30-jarige Mark Zuckerberg, CEO van FB was maandagavond met een fortuin van 34,5 miljard dollar ‘s werelds op 12 na rijkste man ter wereld, zo blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. Hij rangschikt als eerste in de leeftijdscategorie 30 tot 39 jaar.

Facebook is een gratis sociaalnetwerksite om online contact te maken of houden. Gebruikers kunnen er een persoonlijk profiel samenstellen en informatie en interesses delen op de zogeheten “Tijdlijn”, voorheen was dit via het “Prikbord”.

Facebook ontstond op 4 feb 2004, toen nog “The Facebook” genoemd. Mark Zuckerberg is de medeoprichter en algemeen directeur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Palo Alto, Californië.

In eerste instantie konden alleen studenten van het Harvard College lid worden. Later werd dit uitgebreid tot de gehele Harvard-universiteit en enkele andere universiteiten. Nog later werden studenten van alle universiteiten toegelaten. In september 2006 werd Facebook geheel openbaar, waarna iedereen vanaf 13 jaar en ouder zich kon registreren.

Er was in 2006 sprake van een overname door Yahoo! voor een bedrag rond een miljard dollar. De verkoop was mondeling overeengekomen, maar toen Yahoo zijn bod verlaagde naar 800 miljoen sloeg de toen 23-jarige Mark Zuckerberg het bod af.

It may sound ambitious, but the following infographic by WhoIsHostingThis.com claims that we can double your Facebook likes just by performing the next 5-minute routine. Is that possible? It’s up to you to decide.

Facebook is nu meer dan 200 miljard dollar waard

Door |2016-10-20T12:37:34+00:00september 10th, 2014|Categorieën: Social Media|Tags: , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Facebook 200 miljard

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK