Google SEO Ranking Factoren

Google SEO Ranking Factoren

Google gebruikt ongeveer 200 Google SEO Ranking Factoren voor het bepalen van de ranking van websites. Geen 1 SEO bedrijf kent het “recept” van Google. Gelukkig zijn er SEO specialisten die op basis van hun kennis en know how erg ver kunnen komen met het samenstellen van een goede SEO checklist.

Searchmetrics analyseert jaarlijks de eerste 30 zoekresultaten van 10.000 zoektermen en wat de hoog scorende websites gemeen hebben. Vervolgens wordt er bepaald wat de correlatie van de hoge positie is t.o.z. van (bijvoorbeeld) een ingevulde meta-description.

Google SEO Ranking Factoren

De belangrijkste Google SEO Ranking Factoren op een rij:

Content: Pagina’s met content van een hoge kwaliteit krijgen gemiddeld een hogere positie in Google. Google is gek op goed gestructureerde tekst (het liefst > 300 woorden per pagina). Dus let op het gebruik van alinea’s, tussen kopjes en opsommingen. Ook het toevoegen van media (afbeeldingen) kan de kwaliteit van de content verhogen.

Techniek: Uw website moet technisch gezien goed op orde zijn. Denk dan snelle laadtijden van je pagina’s. Maar ook een heldere site structuur met heldere URL’s zonder rare parameters. Besteed ook aandacht het aan elkaar knopen van gerelateerde content.

Backlinks: Het is dus van belang om kwalitatief goede backlinks te verzamelen. Het gaat hier dus niet om kwantiteit, maar kwaliteit.

Social Media: Over het algemeen wordt aangenomen dat een pagina met meer likes, shares en tweet een hogere positie krijgt in Google dan een vergelijkbare pagina zonder de social media aandacht. Social Media is een belangrijk onderdeel van SEO geworden, dus zorg dat een Social Media Strategie hebt en zorg dat je al je Sociale Netwerken inzet om je bedrijf, product etc.. te promoten c.q. onder de aandacht te brengen!

Gebruiker: Het draait allemaal om de gebruiker en het is dus niet zo gek dat Google gegevens van het bezoekgedrag meeneemt bij het bepalen van je positie in zoekresultaten.

Google SEO Ranking Factoren Google Pagerank Content

 

Door |2016-10-20T12:37:33+00:00oktober 9th, 2014|Categorieën: SEO|Tags: , , , , , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Google SEO Ranking Factoren

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK