Social media: de cijfers van 2014 twee infographics

Social media: de cijfers van 2014 twee infographics

Social media

In 2014 is er veel gebeurd op Social Media gebied, social media is niet meer weg te denken als je zakelijk alles wil benutten heb je een online aanwezigheid nodig, hieronder een aantal cijfers en tips over het gebruik van Social Media

Facebook blijft nummer 1
Website Digital Insights verzamelde feiten en cijfers over Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Google Plus, Vine, Snapchat, YouTube en weblogs. De resultaten zijn verwerkt in onderstaande infographic. Zijn er (schokkende) veranderingen? Nee, niet echt. Maar wel leuke feiten en cijfers over het gebruik van deze platformen.

De visualisatie laat onder andere zien dat Facebook nog steeds het populairste platform van dit moment is. Maandelijks zijn er ruim 1 miljard actieve gebruikers. Maar ook bedrijven en merken weten het platform te vinden. Momenteel zijn er meer dan 50 miljoen pagina’s aangemaakt.

Iedere seconde 2 nieuwe LinkedIn-accounts
Ook Twitter is nog steeds een populair platform. Dagelijks worden 500 miljoen tweets verstuurd. Driekwart van de actieve gebruikers bezoekt het platform via een mobiel apparaat. Met meer dan 300 miljoen leden en maandelijks 187 miljoen actieve gebruikers, mag ook LinkedIn niet ontbreken in deze infographic.

En het aantal leden stijgt iedere dag. Of beter gezegd, iedere seconde. Want iedere seconde maken minimaal 2 mensen een account aan. Wil je meer feiten en cijfers bekijken van de populairste sociale netwerken van dit moment? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken.

Social media: de cijfers van 2014 twee infographics

Deze infographic laat het belang van sociale media voor productmarketingdoeleinden zien. Het biedt informatie over de verschillende marketingtechnieken en hoe marketeers deze vaak gebruiken. Bijvoorbeeld 40% van de marketingcampagnes bestaat ​​uit contentmarketing, terwijl de overige 60% uit social selling, advertenties, microvideo’s en dergelijke bestaat.

De infographic biedt tevens citaten van marketingprofessionals, senior sociale strategen, ondernemers en CEO’s. Het waarschuwt marketeers voor het gevaar van teveel salesgedrevenheid en maakt je bewust van de ‘Digital Rebellion’.

Social media: de cijfers van 2014 twee infographics

Source: Product2market

Door |2016-10-20T12:37:33+00:00september 16th, 2014|Categorieën: Social Media|Tags: , , , , , , , , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Social media: de cijfers van 2014 twee infographics

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK