Welke woorden zorgen voor meeste verkeer op Sociale Media?

Sociale Media, welke woorden zorgen voor het meeste verkeer op Twitter, Google Plus, Facebook, LinkedIn en andere sociale media?
The ultimate Social Media CheatSheet

Woorden kunnen sociale media content maken of breken. Dat is op zich geen verrassing, want we zijn bij Ber|Art dagelijks bezig met het nadenken over de juiste woorden en woordkeuze. Het is wel leuk om dit visueel weergegeven te zien en de verschillen tussen de sociale netwerken te zien in de twee onderstaande Sociale Media Infographics.

Sociale Media

Het is misschien de meest gestelde vragen voor iedereen die op sociale media vooral zakelijk actief is. Hoe krijg je nu meer volgers op Facebook, retweets, likes en shares op Twitter en fans die je bericht doorplaatsen naar LinkedIn en Google Plus?

Het antwoord is door vooral gebruik te maken van de juiste woorden. Dat is niet alleen in de teksten die je schrijft maar begint al bij de koppen die je gebruikt voor je blogposts, je berichten in je timeline en tweets die je plaatst. De koppen hebben soms nog meer impact dan het bericht zelf. Het klinkt bijzonder omdat het uiteindelijk je te doen is om de content maar een goede kop met de juiste woorden levert nu eenmaal meer bezoek op dan de perfecte blogpost. Je verdubbelaar is natuurlijk een goede kop met een goede tekst.

De nuance is wel dat je teksten relevant moeten zijn. Als de woorden in je kop niets te maken met de inhoud van je artikel doe je het fout. Naast goeie koppen scoren ook ‘call to action’ teksten. Het ‘please retweet’ levert je altijd meer retweets op. Het doen voelt soms schaamteloos maar de werking is er niet minder om.

Terug naar de het antwoord ‘door gebruik te maken van de juiste woorden’ is er direct de vraag welke woorden dan? Source: Neoteric UK heeft als antwoord hierop een soort van ultieme lijst gemaakt in de vorm van een Infographic.

Sociale Media Twitter Google Plus Facebook LinkedIn

Deze Infographic draait om de vraag: Welke woorden zorgen ervoor dat content sneller gedeeld wordt op social media? En welke woorden juist niet? Het is wel gericht op de VS, maar ik denk dat de uitkomsten aardig toepasbaar zijn op Nederland.

Sociale Media Twitter Google Plus Facebook LinkedIn

Source: Coopr

Door |2018-05-15T18:14:14+00:00oktober 14th, 2014|Categorieën: SEO, Social Media|Tags: , , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Welke woorden zorgen voor meeste verkeer op Sociale Media?

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK