WordPress 4.1 “Dinah” nu beschikbaar

WordPress 4.1 CMS met standaardthema Twenty FifteenWordPress 4.1 “Dinah” nu beschikbaar

Vandaag is het moment daar dat de definitieve versie van WordPress 4.1 is uitgebracht en beschikbaar is om te installeren. De nieuwe versie van WordPress zal omdat het een grotere update betreft niet automatisch geïnstalleerd worden maar de update dient handmatig te worden uitgevoerd.

Dit kan simpelweg middels een druk op de knop in de admin van het blogpakket, het advies is wel om eerst een backup te maken van bestanden en database.

In de nieuwe van het WordPress zit een nieuwe standaardthema genaamd Twenty Fifteen, een redelijk simpel mobile-first ontwerp

WordPress 4.1

Afleidingsvrije-modus
Soms moet je gewoon concentreren om je gedachten over te brengen in woorden. Probeer de afleidingsvrije-modus te activeren. Zodra je start met typen zullen alle afleidingen vervagen zodat je je kan focussen op alleen het schrijven. Alle bewerkingsmogelijkheden zullen direct verschijnen zodra je ze nodig hebt.

Een taal kiezen
Op dit moment is WordPress 4.1 al vertaald in 44 talen en nog meer vertalingen zijn onder handen. Je kan eenvoudig wisselen naar tussen de vertalingen via de Algemene instellingen.

Vine integratie
Video van Vine embedden is simpel: plak de URL op een eigen regel in een bericht. Bekijk hier de volledige lijst van ondersteunde embeds.

Overal uitloggen
Als je je zorgen maakt of je wel bent uitgelogd op een andere computer, kan je nu eenvoudig via je profiel overal uitloggen.

Plugin aanbevelingen
De plugin installer geeft plugin suggesties. Deze suggesties zijn gebaseerd op de plugins die jij en andere gebruikers hebben geïnstalleerd.

Complexe queries
Meta-data, datums en term-queries bieden nu geavanceerde ondersteuning voor conditionele logica zoals samengestelde waarden en meervoudige operators — A AND ( B OR C ).

Customizer API
Uitgebreide JavaScript API’s in de ‘customizer’ levert een nieuwe media mogelijkheden. Ook dynamische en contextuele opdrachten, secties en panelen zijn nu mogelijk.

Titel Tags in thema’s.
add_theme_support( ‘title-tag’ ) vertelt WordPress de complexiteit van de documenttitels af te handelen.

Ontwikkelaarshandleiding/verwijzingen
Continue verbeteringen aan de interne code-documentatie heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelaarshandleiding/verwijzingen nog nooit zo compleet is geweest.

Door |2016-10-20T12:37:33+00:00december 19th, 2014|Categorieën: WordPress|Tags: , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor WordPress 4.1 “Dinah” nu beschikbaar

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK