WordPress plugins

WordPress pluginsDe beste gratis WordPress plugins op een rijtje!

Wat zijn de beste gratis WordPress plugins en waarvoor kun je ze gebruiken? In dit artikel een zorgvuldig samengestelde lijst van de meest waardevolle WordPress plugins. Voor als je op zoek bent naar een aantal handige functionaliteiten voor WordPress, zoals social comments, SEO, caching, analytics, beveiliging, etc. is het zeker de moeite waard om deze lijst te bekijken.

De populariteit van WordPress is enorm en het blijft nog altijd groeien. Om je WordPress website een boost qua functionaliteit te geven, vind je hieronder een lijst met handige WordPress plugins !

WordPress plugins

Akismet
Deze handige anti-spam plugin wordt inmiddels standaard bij WordPress geleverd. Echter, moet je de plugin nog wel even activeren. En dat is zeker aan te raden, want Akismet is één van de beste manieren om je blog te beschermen tegen commentaar en trackback spam. Zodoende wordt de plugin inmiddels door miljoenen mensen gebruikt. Het stopt echt de hordes met spam en nep-reacties die op je artikelen binnenkomen.

W3 Total Cache
De ultieme caching plugin voor WordPress. Een essentieel onderdeel voor een succesvolle WordPress website. Caching zorgt er namelijk voor dat de laadtijden van je website drastisch omlaag gaan. De statische content van je website wordt automatisch bijgehouden en kan snel aan bezoekers worden gepresenteerd. Zodoende hoeft niet telkens de gehele pagina opnieuw te laden. In een eerder artikel is meer informatie over het sneller maken van WordPress en W3 Total Cache beschreven door mijn collega Wander.

WordPress SEO by Yoast
Deze plugin wordt over het algemeen beschouwd als beste SEO plugin voor WordPress. Het biedt uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie, inclusief een handige, automatische generator voor XML sitemaps. In een eerder artikel over WordPress SEO heb ik alle functionaliteiten van deze plugin, en hoe deze te gebruiken, op een rijtje gezet.

Disqus Comment System
Deze uitgebreide commenting plugin komt als een volledige vervanging voor het standaard comment-systeem dat WordPress biedt. Disqus heeft een wijd scala aan mogelijkheden, zoals diverse login-opties, social media integratie, verschillende stijlen voor knoppen, bescherming tegen spam, etc. Kortom alles om op een eenvoudige manier de reacties op je artikelen te beheren en overzichtelijk te houden. Als je de plugin hebt geïnstalleerd, dien je een account aan te maken via de website van Disqus. Zodoende worden alle comments gesynchroniseerd met je WordPress database.

Google Analytics for WordPress
Deze analytics plugin maakt het eenvoudig om de functionaliteiten van Google Analytics toe te voegen aan je WordPress website. De plugin komt van dezelfde maker, Yoast, als van de SEO-plugin en maakt het mogelijk om veel metadata over je WordPress website snel en makkelijk bij te houden. Zo beschik je over alle informatie met betrekking tot zoekresultaten, de positie in Google, kliks, etc. Handing om een inzicht te krijgen in wat goed scoort en wat niet. Meten is immers weten!

WooCommerce
Deze e-commerce plugin tovert je WordPress website om in een online webwinkel. WooCommerce is één van de meest populaire plugins voor een webshop. Het is gratis, er zijn veel mogelijkheden, het wordt breed gedragen en gebruikt door vele succesvolle winkels. Mijn collega Niels heeft eerder geschreven over het opzetten van een webshop met behulp van WooCommerce en WordPress.

Contact Form 7
Een goede WordPress website kan niet zonder contactformulier en metdeze plugin creëer je er één in een handomdraai. Contact Form 7 ondersteunt CAPTCHA en Akismet spamfiltering, zodat je niet op zoek hoeft te gaan om spam te weren. Je kunt met Contact Form 7 meerdere contactformulieren beheren. Tevens kun je de vorm en de inhoud van de automatisch gegenereerde e-mails, voor bijvoorbeeld een bedankje, gemakkelijk aanpassen en eenvoudige opmaken.

Broken Link Checker
Deze simpele maar zeer nuttige optimalisatie plugin controleert automatisch links en afbeeldingen die gekoppeld zijn aan je WordPress website. Als een link of afbeeldingen gevonden wordt die niet naar behoren werkt, dan krijg je daar een melding van. Handig dus om in de gaten te houden, want het is vervelend als bezoekers op niet-werkende links of afbeeldingen stuiten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer goede WordPress plugins, die komen later aan bod!

Door |2016-10-20T12:37:33+00:00september 17th, 2014|Categorieën: WordPress|Tags: , , , , , , |Reacties uitgeschakeld voor WordPress plugins

About the Author:

Mijn naam is Berrie Pelser, sinds 1999 mede eigenaar van: https://www.ber-art.nl - Ber|Art Visual Design V.O.F. Van webdesign toen, is ons bedrijf nu uitgegroeid tot een full service bureau voor complete onderhouden zakelijke internetsites die we hosten in onze eigen veilige en snelle cloud-omgeving. We zijn gespecialiseerd in WordPress, WebShops, zoekmachine- optimalisatie, social media integratie en social media strategie.
Conform ons privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK